Ιστορικό 2009

elearningawards-logo20091.jpgΗ χώρα μας ήδη μετράει 3 επιτυχίες: το 2009 στο Vilnius της Λιθουανίας, το project του Βαγγέλη Κολτσάκη από τη Θεσσαλονίκη κέρδισε το ασημένιο βραβείο της Intel ως η “καλύτερη on-line ή συνδυασμένη σειρά μαθημάτων” με τον τίτλο “Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων“, στην κατηγορία Μαθηματικά – Επιστήμες και Τεχνολογία.

Το 2008 με το 2ο Γ/σιο Ζεφυρίου και το project Reduce – Reuse – Recycle, καθώς και το 2007 με το From classroom to museum, A dedication to Ancient Olympia από το Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα Ηλείας. Επίσης, η Ελλάδα μετράει αρκετές συμμετοχές τα προηγούμενα έτη. Συγχαρητήρια αξίζουν στους συναδέλφους αλλά και εύσημα σε όλες τις ελληνικές συμμετοχές, ευελπιστώντας αυτή τη χρονιά να αξιωθούμε να κερδίσουμε το κορυφαίο βραβείο του διαγωνισμού.

Tο 2005, ελληνικό project βρέθηκε στη 10η θέση των eLearning awards σε σύνολο 772 συμμετοχών πανευρωπαϊκά! Πρόσθετος έπαινος από την κριτική επιτροπή, λαμβάνοντας ελεύθερη συνδρομή ενός έτους σε online πηγές για το 1ο Ενιαίο Λύκειο Ζωγράφου Αθηνών, δόθηκε στο έργο An ode to M.C. Escher, ένα εικονικό μουσείο με 12 έργα του μαθηματικού καλλιτέχνη Έσσερ! Επίσης, επιτυχία θεωρείται ό,τι τα ακόλουθα ελληνικά 4 έργα προκρίθηκαν στα καλύτερα 100 για το 2005: A Calendar of Greek Mythology, Hiking Routes in Lemnos, Magna Graecia: A model of European development, και OLIVE TREE – OLIVE OIL.
Δείτε τους φιναλίστ και τα έργα τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συμμετοχές της Ελλάδας το 2004 ξεπέρασαν συγκεντρωτικά τις ελληνικές συμμετοχές στα e-Learning Awards τα τρία πρώτα χρόνια (2001-2003). Συγκεκριμένα, οι συμμετοχές ελληνικών σχολείων/ εκπαιδευτικών το 2001 ήταν τέσσερις, καμία ελληνική συμμετοχή το 2002 και μόνο μία το 2003. Το 2004 ανακοινώθηκαν οι 100 καλύτερες εργασίες για τα eLearning Awards 2004. Δύο εξ αυτών ήταν επίσης ελληνικές, οι εξής:
1. Computer games as a learning tool, από το Γυμνάσιο Πλατανιά Ν. Χανίων
2. Ενέργεια, Σύμμαχος ή Εχθρός (Energy, Friend or Foe), από το 5ο Δημ. Σχολείο Πύργου Ν. Ηλείας.
Πάρτε και μία ιδέα από το Τop-100 του 2004.

Ατυχώς για τις τρεις πρώτες χρονιές το EUN δεν διαθέτει πλέον τα στοιχεία on-line.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.