ιστολόγιο 2009

Σχετικά Για τις/ους συναδέλφους στην Ελλάδα αφιερώθηκε το συγκεκριμένο ιστολόγιο, έτσι ώστε να λειτουργήσει επικουρικά στον ετήσιο διαγωνισμό με ανακοινώσεις τις συνεντεύξεις των Ελλήνων νικητών των τελευταίων ετών. Τα έργα τους μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλους συναδέλφους και η ευχή είναι για περισσότερες ελληνικές συμμετοχές αυτή τη χρονιά. Επίσης, θα βρείτε στην ελληνική γλώσσα τους κανόνες, τις κατηγορίες και άλλες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.

Φέτος γιορτάζουμε τη 10η επέτειο των βραβείων eLearning! Δεδομένου ότι από την 1η χρονιά, το 2001, το ενδιαφέρον από όλη την Ευρώπη έχει αυξηθεί δραματικά, χιλιάδες δάσκαλοι από την Ευρώπη και πέραν αυτής έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό, εμφανίζοντας καλύτερη χρήση των νέων τεχνολογιών και καινοτόμων ιδεών στον τομέα της εκπαίδευσης και ως έμπνευση για άλλους στη χρήση των ΤΠΕ.

Από το 2001, έχουν απονεμηθεί συνολικά πολλές χιλιάδες € σε χρηματικά βραβεία. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετάσχουν και να συμμετάσχουν με τα έργα τα οποία διδάσκουν ενσωματώνοντας τις ΤΠΕ, έτσι ώστε να αναδειχθούν τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί είναι σε θέση να υποβάλουν το project τους για να κερδίσουν βραβεία και αναγνώριση ως προς το έργο τους. Χάρη στην υποστήριξη καινοτόμων εταίρων, χιλιάδες Ευρώ σε χρηματικά έπαθλα και εξοπλισμό θα προσφερθούν στους νικητές.

Όπως το 2009, έτσι και φέτος οι νικητήριες συμμετοχές στα Βραβεία eLearning θα συμπεριληφθούν στη βιβλιοθήκη Learning Resource Exchange, το μεγαλύτερο αποθετήριο πόρων μάθησης στην Ευρώπη με περισσότερα από δεκαεπτά Υπουργεία Παιδείας που συμμετέχουν.

Ανυπομονούμε να δούμε τις καταχωρήσεις σας στην ειδική 10η φετινή επέτειο του διαγωνισμού καθώς δέκα χρόνια eLearning Awards αποτελούν πλέον ένα ορόσημο! Για δέκατη διαδοχική χρονιά λοιπόν, το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο – EUN (European Schoolnet) διοργανώνει τα elearning awards, τον πρωτοποριακό διαγωνισμό της Ευρώπης για την επιβράβευση των καλύτερων έργων (projects) στη χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση μεταξύ των σχολείων των μελών κρατών του EUN.

Το European Schoolnet είναι μια διεθνής συνεργασία 31 υπουργείων εκπαίδευσης η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προάγει τη μάθηση για τα σχολεία, τους δασκάλους και τους μαθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρέχει δυνατότητα πρόσβασης στους εκπαιδευτικούς για τη βέλτιστη χρήση των ΤΠΕ στην Ευρώπη. Αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται μέσω της επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα σχολικής εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, ενεργώντας ως πύλη προς τα εθνικά και περιφερειακά σχολικά δίκτυα.

Καλή επιτυχία!
Α. Λούβρης,
Παιδαγωγικός Σύμβουλος
για τα elearning awards 2009
στην Ελλάδα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.