Σχετικά

O συντηρητής του παρόντος ιστολογίου (από το 2005) είναι καθηγητής Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για 18 ευδόκιμα έτη. Ως προς τις σπουδές του, είναι Μηχανικός Πληροφορικής (S/W Engineer) μεταπτυχιακά εξειδικευμένος στα Νέα Δικτυακά και Υπολογιστικά Συστήματα, στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (2001).

Στην παρούσα (από τον Σεπτ. 2009), είναι αποσπασμένος στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, υπεύθυνος για το ιστολόγιο της Υπηρεσίας και για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στην Πάτρα, όπου και πλέον διαμένει.

Σχετικά με πρότερες θέσεις, από τον Σεπτέμβριο 2006 έως και τον Αύγουστο 2008 διατέλεσε Προϊστάμενος στο Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης e-yliko, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2002 έως και τον Αύγουστο 2005 ήταν αποσπασμένος στο Γραφείο «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπ. Παιδείας, εθνική επαφή για λογαριασμό του Υπουργείου σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς (e-Learning awards 2004Εβδομάδα Γη και ΔιάστημαΠράσινη Εβδομάδα 2005) και προγράμματα του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) όπως η δράση eTwinningΓια την εν λόγω δράση υπήρξε αναπληρωτής υπεύθυνος του έργου της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) έως τον Δεκέμβριο του 2008. Επίσης, ήταν υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό λογισμικό που παρήχθη στο πλαίσιο έργων, όπως το «Αλγοριθμική», «Πολυμέσα» και «Ταξίδι σ’ ένα Δίκτυο». Υπόλογος για το έργο «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» (Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού και Ολοκληρωμένων Εκπαιδευτικών Πακέτων για τα Ελληνικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Διάθεση Προϊόντων Εκπαιδευτικού Λογισμικού στα Σχολεία).

Έως τον Αύγουστο του 2004, ήταν από τα πρώτα μέλη της Ομάδας Ανάπτυξης της Εκπαιδευτικής Πύλης e-yliko.gr, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπ. Παιδείας, στο Γραφείο Ειδικού Γραμματέα του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Σπουδών Επιμόρφωσης και Καινοτομιών. Ανέλαβε εκπρόσωπος του Υπουργείου για το Celebrate (Context e-learning with Broadband Technologies) έργο του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN). Από τον Οκτώβριο 2003, ήταν παράλληλα στο Γραφείο «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Υπουργείου. Από τον Ιανουάριο του 2004, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για Εκπαιδευτικά και Παιδαγωγικά θέματα στο έργο «Πλειάδες».

Σχετικά με την εμπειρία του είναι διορισμένος από το 1996 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με διδασκαλία 2 έτη σε Γυμνάσια (Αίγινα και Κερατέα), 1 σε ΤΕΕ (Κορυδαλλό) και 2 σε Λύκεια (Βύρωνα και Ζωγράφου). Επίσης, είναι δημιουργός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για το γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής, βασισμένες σε εκπαιδευτικό λογισμικό. Σχεδιάζει δικτυακούς τόπους, δημοσιεύοντας κυρίως ιστοσελίδες για την ειδικότητα της Πληροφορικής στη μέση εκπαίδευση, όπως στο ΠΣΔ (από τον Ιούνιο του 2001 έως το 2006) αλλά και το παρόν ιστολόγιο (από το 2005). Τελευταίως (από το 2011), επιμελείται άρθρων Πληροφορικής στην εκπαίδευση (και όχι μόνο).

Επίσης, από τον Ιούνιο του 2007 είναι ενεργό μέλος του Συμβουλευτικού Οργάνου Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet Advisory Board) ενώ στηρίζει τον κόμβο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (http://internet-safety.sch.gr) από το 2010. Από το Νοέμβριο 2006 υπήρξε μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού eLearning Awards 2006, 2007 καθώς και Παιδαγωγικός Σύμβουλος για το 2009, δημιουργώντας το ανάλογο υποστηρικτικό ιστολόγιο (βλ. σελίδα ιστολόγιο 2009).

Από τον Οκτώβριο 2007 είναι εκπαιδευτής στο μητρώο εισηγητών Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στο ΙΝ.ΕΠ. και σε κατά τόπους Π.ΙΝ.ΕΠ. Από το Μάρτιο 2008 επιμορφωτής διδακτικής Πληροφορικής ΠΕ19-20, και τον Φεβρουάριο 2008 αξιολογητής εκπαιδευτικού λογισμικού ΑμΕΑ για λογαριασμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Από το 2001 υπήρξε επιμορφωτής Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση, στο πλαίσιο προγραμμάτων ενδοσχολικής επιμόρφωσης. Από το 2011 συνεργάστηκε ως επιμορφωτής στο Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ σχετικά με κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου.

Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων και άρθρων, είναι Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas (από το 2012), πρώην Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (2008-2011), έχοντας διατελέσει Αντιπρόεδρος και Οργανωτικός Γραμματέας σε πρότερες θητείες. Επίσης, ασχολείται με θέματα Οικολογίας της πόλης και διαχείριση αστικού περιβάλλοντος, καθώς και ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.