Η ΠΔΕΔΕ «ρομποτίζει» και καινοτομεί στην PatrasIQ 2017


17834368_630319830491662_3848847578201326245_o

Το τριήμερο από 7 ως 9/4/17 η καρδιά της καινοτομίας και της ρομποτικής “χτυπούσε” στο Περίπτερο 58, στην 4η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ, για την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Εκατοντάδες επισκέπτες θαύμασαν από κοντά τις ρομποτικές κατασκευές των παιδιών, με επιδείξεις από τους πρόσφατους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής WROHellas, στους οποίους συμμετείχαν επιτυχώς. Το περίπτερο της ΠΔΕΔΕ τίμησε με την επίσκεψή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας (Έρευνας & Καινοτομίας) Κώστας Φωτάκης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας Κώστα Γιαννόπουλο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστα Καρπέτα. Η ΠΔΕΔΕ συμμετείχε ενεργά και τις 3 ημέρες στο Patras IQ με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, να δείχνουν τον απολογισμό στους μέχρι στιγμής διαγωνισμούς, αλλά και τι θα γίνει στους επερχόμενους.

O Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε σχετικά: «Δείξαμε στο κοινό της έκθεσης PatrasIQ, ότι η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καινοτομούν με όχημα την εκπαιδευτική ρομποτική, και τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους να μετασχηματίζουν θετικά το τοπίο της εκπαίδευσης. Όσες και όσοι παρευρέθηκαν στο περίπτερο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, μόνο κολακευτικά λόγια και συγχαρητήρια έδιναν σε εκπαιδευτικούς και κυρίως τα παιδιά για τις αξιέπαινες προσπάθειες τους. Οι δε γονείς τους πρέπει να νιώθουν περήφανοι για την πρόοδο και το μέλλον των παιδιών τους».

Advertisements