28/3/15: 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού


1stplcWRO… με Θέμα: «Η δική μου πόλη» Διοργάνωση WRO Hellas: www.wrohellas.gr υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

150 ομάδες παρέλαβαν το ειδικό εκπαιδευτικό πακέτο, ευγενική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ – COSMOTE, με οδηγίες και υλικά όπως επεξεργαστή, αισθητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής (WeDo). Ως γλώσσα προγραμματισμού χρησιμοποιήθηκε η Scratch (http://scratch.mit.edu).

450+ ομάδες χρησιμοποίησαν τα εκπαιδευτικά πακέτα για να σχεδιάσουν, να εφαρμόσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Η δική μου πόλη». Ο Διαγωνισμός ολοκληρώνεται Μάρτιο του 2015. Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας πραγματοποιείται από έγκριτη επιτροπή. Οι Περιφερειακοί διαγωνισμοί, ανά την επικράτεια, ξεκίνησαν από 28/2 και όπως προέκυψε από τη διαδικασία 24 ομάδες διαγωνίζονται το Σάββατο 28/3/15 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής, στην Παλλήνη.

Με τη συμμετοχή όλων, έγιναν αρωγοί της κοινής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να μεταφέρει στους μαθητές, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου, έννοιες και αξίες όπως ομαδικότητα, ευγενής συναγωνισμός, πρόοδος, καινοτομία, τεχνολογία, δημιουργικότητα, επίλυση προβλημάτων, συνεισφέροντας έτσι ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια για ένα ελπιδοφόρο αύριο της πατρίδας μας!

epathlaΟ κάθε μαθητής- μέλος των 3 πρώτων ομάδων του Διαγωνισμού, δηλαδή εκείνων που συλλέγουν τους περισσότερους βαθμούς, θα κερδίσει:

Μέλη 1ης Ομάδας: Laptop

Μέλη 2ης Ομάδας: Tablet

Μέλη 3ης Ομάδας: Φωτογραφική Μηχανή

Τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στο Διαγωνισμό είναι μοναδικά!

Οι δάσκαλοι και τα παιδιά, σχηματίζοντας ομάδες, έμαθαν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, την ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας διάδοσης της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Μακροπρόθεσμα, η STEM μπορεί να δώσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε διαδραστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Η δική μου πόλη»! Για περισσότερες πληροφορίες βλ. στο Site: www.wrohellas.gr / FB Page: WROHellas

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Η δική μου πόλη», υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (σχετικό έγγραφο). Διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM) με την ευγενική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ – COSMOTE.

Advertisements

One comment

  1. Παράθεμα: 28/3/15: 1ος Παν&eps...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.