Δηλώστε συμμετοχή στην «Ώρα του Κώδικα» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 8-12 Δεκεμβρίου 2014


image002

Όλοι αρχίζουμε από κάπου…Η Ώρα του Κώδικα ξεκινά…δες και εσύ πως μπορείς να συμμετέχεις!!! (ΔΤ από Συνεργάτες στη Μάθηση)

Η τεχνολογία, και συγκεκριμένα η χρήση υπολογιστών, αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των μαθητών και οι ψηφιακές δεξιότητες, απαραίτητο προσόν για το μέλλον για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Κάθε μαθητής, σε οποιαδήποτε σχολείο, θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών. Βοηθά να καλλιεργήσει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λογικής και δημιουργικότητας. Ξεκινώντας νωρίς, οι μαθητές θα έχουν ένα θεμέλιο για επιτυχία σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα.

Το «Hour of Code» ή «Η Ώρα του Κώδικα», είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Code.org (www.code.org)το οποίο φθάνει σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές, όλων των ηλικιών,  σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών διάρκειας μιας ώρας, σχεδιασμένη να αναδείξει τη σημασία εκπαίδευσης του κώδικα, απομυθοποιώντας τον και παράλληλα αποδεικνύοντας ότι ο οποιοδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά, μέσα από διασκεδαστικούς και εύκολους τρόπους. Πέρυσι, 15 εκατομμύρια μαθητές, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρακολούθησαν μια Ώρα Κώδικα μέσα σε μια βδομάδα!

Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε στην Ώρα του Κώδικα

Μπορείτε να διοργανώσετε Μια Ώρα Κώδικα από οποιαδήποτε σημείο του κόσμου. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και αυτό-κατευθυνόμενη ενώ δεν προαπαιτεί εμπειρία προγραμματισμού ούτε από τον εκπαιδευτικό, ούτε από τον μαθητή.

  • Αρχικά, θα χρειαστεί μπείτε στο http://hourofcode.com/gr, και να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας, όπως το όνομα σας, το email σας, το όνομα του σχολείου σας, το είδος και τον τόπο που θα γίνει η εκπαίδευση.
  • Στη συνέχεια, θα λάβετε σχετικό ενημερωτικό email και  χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του μαθήματος.
  • Στο μεταξύ, μπορείτε να επισκεφθείτε το http://hourofcode.com/us/resources/how-to, στο οποίο θα βρείτε αναλυτικά όλα τα βήματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να διοργανώσετε ένα πετυχημένο μάθημα για τους μαθητές σας.
  • Συγκεκριμένα, πριν το μάθημα, έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα τρέχοντα σεμινάρια του “Hour of Code”, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές όλων των ηλικιών.
  • Μέσω των διαδραστικών tutorials που προσφέρει το “Hour of Code”, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, μέσα από διασκεδαστικά και διάσημα παιχνίδια, όπως ο «Λαβύρινθος» με πρωταγωνιστές τα Angry Birds, να μάθουν κώδικα!
  • Εμπνεύστε τους μαθητές σας, προβάλλοντας κάποιο από τα inspirational βίντεο, όπως το αρχικό βίντεο του Code.org, με τον Bill Gates, τον Mark Zuckerberg και τον παίχτη του ΝΒΑ Chris Bosh (υπάρχουν εκδόσεις 1 λεπτού5 λεπτών και 9 λεπτών)

Στείλε τη συμμετοχή σου για να λάβεις βεβαίωση συμμετοχής !

Όταν ολοκληρώσετε την ώρα του κώδικα μπορείτε να λάβετε βεβαίωση συμμετοχής αλλά και αναμνηστικά με δύο τρόπους :

SOCIAL MEDIA:  Μοιράσου την φωτογραφία της τάξης σου την ώρα του κώδικα ( καλύτερα χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπα των μαθητών ) με το όνομα σου, την ειδικότητα σου και το σχολείο σου στη σελίδα του Facebook της Microsoft Hellas στη σελίδα https://www.facebook.com/MicrosoftGR και θα λάβεις προσωπική βεβαίωση συμμετοχής καθώς και αναμνηστικά δώρα για τους μαθητές.

EMAIL :  Εάν δεν θέλεις καμία δημοσίευση της δράσης σου, μπορείς επίσης να στείλεις την φωτογραφία της τάξης σου την ώρα του κώδικα με το όνομα σου, την ειδικότητα σου και το σχολείο σου και μια διεύθυνση στo email mathisi@microsoft.com  και θα λάβεις προσωπική βεβαίωση συμμετοχής καθώς και αναμνηστικά δώρα για τους μαθητές.

Ξεκινήστε την Ώρα του Κώδικα!

Το «Hour of Code» αποτελεί την πρώτη στάση σε ένα ταξίδι μέσα από το οποίο οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πώς λειτουργεί η τεχνολογία και πως μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές λογισμικού. Για να συνεχίστε αυτό το ταξίδι, μπορείτε να βρείτε περισσότερους πόρους εδώ, ενώ μπορείτε να  ενθαρρύνετε τους μαθητές σας να παρακολουθήσουν μαθήματα κώδικα εδώ.

Πρωτοπόρος εκπαιδευτικός διαθέσιμος για υποστήριξη

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε αυτήν την πρωτοβουλία αλλά δυσκολεύεστε με το υλικό ή έχετε κάποια ερώτηση, ο πρωτοπόρος εκπαιδευτικός μαςΔρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης δέχτηκε με μεγάλη χαρά να σας υποστηρίξει αυτήν την εβδομάδα. Ευχαριστούμε βαθύτατα για τον χρόνο του και το πάθος του να βοηθήσει την κοινότητα εκπαιδευτικών!!!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, Διακεκριμένος Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών 2007-2008-2010

Συγγραφέας, e-mail:  kkalovr@uth.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.