Βραδιά Ερευνητή 2014


Προορισμός: φεγγάρι — αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση, οι μηχανές στο φουλ! Αν αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει να είσαι αστροναύτης ή ιατροδικαστής που συμβάλλει στην εξιχνίαση ενός μυστηριώδους φόνου, τότε μη χάσετε την ετήσια ευρωπαϊκή νύχτα των ερευνητών αύριο (26 Σεπτεμβρίου). Διάφοροι ερευνητές θα μοιραστούν με το κοινό το πάθος τους για την επιστήμη σε περισσότερες από 300 πόλεις και 29 χώρες. Οι Έλληνες επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πληθώρα δραστηριοτήτων σε 9 πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κόρινθο, Πύλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Ρόδο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης επισκέψεις σε εργαστήρια τα οποία είναι συνήθως κλειστά για το κοινό, πρακτικά πειράματα, διεθνείς συνδέσεις μεταξύ διαφόρων ευρωπαϊκών εκδηλώσεων, φλάσμομπς, κουίζ και διαγωνισμοί (βλ. παρακάτω). Ο σκοπός της ευρωπαϊκής νύχτας των ερευνητών είναι η προώθηση της επιστήμης και η ενθάρρυνση των νέων να ακολουθήσουν ερευνητική σταδιοδρομία.

Η ερευνητική σταδιοδρομία καλύπτει πολλούς διαφορετικούς τομείς. Για παράδειγμα, οι νέοι που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις έχουν την ευκαιρία να δουν πώς είναι η ζωή ενός χημικού, ενός αρχαιολόγου και ενός μηχανικού. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πειράματα υπό ασφαλείς συνθήκες και να δοκιμάσουν εργαστηριακό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Ανακαλύψτε την πιο κοντινή σε εσάς εκδήλωση εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.