Εκστρατεία: «Πληροφορική για όλους» #coding #codeEU


 Ο προγραμματισμός είναι η παιδεία του σήμερα. Κάθε αλληλεπίδραση με τους υπολογιστές διέπεται από τον προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός είναι θεμελιώδους σημασίας για την κατανόηση του διασυνδεδεμένου κόσμου. Ο προγραμματισμός θεωρείται επίσης τρόπος για την προσέλκυση περισσότερων κοριτσιών να επιλέξουν σταδιοδρομίες τεχνολογίας. Περισσότερες από το 90% των θέσεων εργασίας απαιτούν σήμερα κάποιες δεξιότητες ΤΠΕ, αλλά ο αριθμός των αποφοίτων πληροφορικής δεν συμβαδίζει με αυτή τη ζήτηση δεξιοτήτων.

«Ο προγραμματισμός δεν μπορεί να υποστηρίζει μόνο τις σπουδές στα μαθηματικά, τις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία και τη μηχανική. Ο προγραμματισμός θα βοηθήσει επίσης άμεσα τους σπουδαστές να αναπτύξουν εγκάρσιες δεξιότητες, όπως η αναλυτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η ομαδική εργασία και η δημιουργικότητα. Τα ξεκίνημα από την παιδική ηλικία σημαίνει ότι οι νέοι θα είναι ευμενέστερα διατεθειμένοι να ακολουθήσουν σπουδές πληροφορικής και επαγγελματική σταδιοδρομία σχετιζόμενη με τις ΤΠΕ», δήλωσε πρόσφατα η ευρωπαία επίτροπος κα Βασιλείου, καλώντας παράλληλα τον Υπουργό Παιδείας  με επιστολή να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού Η/Υ στο σχολείο.

Η χώρα μας πρωτοπόρησε σε αυτό τον τομέα εισάγοντας την Πληροφορική και ειδικά τον προγραμματισμό με πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα από το 2000. Με νόμο όμως το αποκλείει την επόμενη σχολική χρονιά, χρονική στιγμή που οι εταίροι μας στην Ευρώπη επιλέγουν μέσω των Υπουργείων Παιδείας να ενθαρρύνουν τα παιδιά να λάβουν μέρος στη (μόλις) 2η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, η οποία πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 17 Οκτωβρίου 2014.

Ως την έναρξη λοιπόν της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί στηρίζουμε και ενισχύουμε το μήνυμά μας συμμετέχοντας ενεργά σε οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ελλάδα, ζητώντας παράλληλα να παραμείνει ο προγραμματισμός ως πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα και να αναβαθμιστεί γενικότερα η Πληροφορική στην ελληνική εκπαίδευση.

Αν υποστηριχτεί από τουλάχιστον 100 άτομα μέσω Facebook ή Twitter, το μήνυμα της εκστρατείας θα γίνει γνωστό στις επαφές των υποστηρικτών παράλληλα με την έναρξη της 2ης ΕυρωΕβδομάδας Προγραμματισμού @ 11 Οκτωβρίου 2014 
Πατήστε, υποστηρίξτε και μοιραστείτε το παρακάτω URL για τη διάδοση της εκστρατείας: http://thndr.it/VQBcMr
Advertisements

One comment

  1. Παράθεμα: Εκστρατ&e...

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.