Κατάργηση των τελών περιαγωγής στις εταιρείες τηλεφωνίας


mobileΤο 94% των Ευρωπαίων που ταξιδεύουν έξω από τη χώρα τους περιορίζουν τη χρήση υπηρεσιών όπως το Facebook, λόγω του υψηλού κόστους της περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε μεταξύ 28.000 πολιτών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών χάνουν μια αγορά περίπου 300 εκατομμυρίων χρηστών, λόγω των σημερινών στρατηγικών τιμολόγησης, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις και σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών.

Τη στιγμή που οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, και κυρίως των κινητών δεδομένων, αναπτύσσονται ραγδαία στο εσωτερικό των κρατών μελών, τα τέλη περιαγωγής έχουν επιπτώσεις, όπως:

Το 47% των ερωτηθέντων δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ κινητό διαδίκτυο σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Μόνο 1 στους 10 χρήστες θα έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα με τον ίδιο τρόπο όπως στη χώρα του.

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των χρηστών απλώς απενεργοποιούν το κινητό τους όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ

Εκατομμύρια χρηστών προτιμούν να στέλνουν μηνύματα (SMS) αντί να πραγματοποιούν κλήσεις.

Οι συχνοί ταξιδιώτες – που αποτελούν το πλέον κερδοφόρο τμήμα της δυνητικής αγοράς – είναι πιθανότερο να απενεργοποιούν τη λειτουργία περιαγωγής δεδομένων στα κινητά τους, απ΄ό,τι οι περιστασιακοί ταξιδιώτες. Η Επιτροπή πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι συχνοί ταξιδιώτες είναι καλύτερα ενημερωμένοι για το πραγματικό κόστος της περιαγωγής δεδομένων στην Ευρώπη από ό,τι οι περιστασιακοί ταξιδιώτες.

Κλήσεις εντός της ΕΕ

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε με εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι το 28% των ταξιδιωτών στην ΕΕ απενεργοποιούν το κινητό τους όταν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα. Μόνο το 8% των ταξιδιωτών χρησιμοποιούν το κινητό τους στο εξωτερικό όπως και στη χώρα τους. Οι 3 στους 10 χρήστες δεν τηλεφωνούν ποτέ όταν βρίσκονται σε άλλη χώρα.

Καλύτερα μηνύματα παρά κλήσεις

Οριακά περισσότεροι χρήστες προτιμούν να στέλνουν γραπτά μηνύματα αντί να τηλεφωνούν όταν βρίσκονται στο εξωτερικό: οι 2 στους 10 στέλνουν μηνύματα από το εξωτερικό με τον ίδιο τρόπο όπως όταν βρίσκονται στη χώρα τους. Η έρευνα δείχνει ότι το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών δεν στέλνουν ποτέ μηνύματα όταν βρίσκονται σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Όχι στο κινητό διαδίκτυο στο εξωτερικό

Τα στοιχεία για τη χρήση κινητού διαδικτύου στο εξωτερικό είναι ακόμη πιο απογοητευτικά. Στην πλειονότητά τους (47%), οι ερωτηθέντες δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε άλλη χώρα της ΕΕ. Μόνον ένας στους 10 θα χρησιμοποιούσε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με τον ίδιο τρόπο όπως στη χώρα του, και μόνο 1 στους 20 θα χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως και στη χώρα του.

Επιπλέον, οι συχνοί ταξιδιώτες είναι πιθανότερο να απενεργοποιούν τη λειτουργία περιαγωγής δεδομένων στα κινητά τους, απ΄ό,τι οι περιστασιακοί ταξιδιώτες, σε ποσοστά 33% και 16% αντίστοιχα. Η έρευνα συνάγει ότι η διαφορά αυτή είναι τόσο μεγάλη επειδή οι συχνοί ταξιδιώτες είναι καλύτερα ενημερωμένοι για το πραγματικό κόστος της περιαγωγής δεδομένων στην Ευρώπη από ό,τι οι περιστασιακοί ταξιδιώτες.

Ταυτόχρονα, χάρη στις ισχύουσες ρυθμίσεις για την περιαγωγή που οδήγησαν σε μείωση των τιμών, διαπιστώθηκε εκρηκτική αύξηση κατά 1.500% στην περιαγωγή δεδομένων σε όλη την ΕΕ, από το 2008. Με δεδομένη την αύξηση της χρήσης κινητών υπηρεσιών και στο εσωτερικό των χωρών, το γεγονός ότι πολλοί καταναλωτές περιορίζουν τη χρήση στο εξωτερικό είναι ανησυχητικό δείγμα μιας χαμένης ευκαιρίας ανάπτυξης για τη νεοεμφανιζόμενη αγορά των εφαρμογών, καθώς και για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.