Το ασφαλέστερο μέσο στην Ευρώπη!


Ο σιδηρόδρομος είναι μια από τις δόξες της Ευρώπης, είναι στατιστικά ασφαλέστερος και σίγουρα ρυπαίνει λιγότερο από πολλά άλλα μεταφορικά μέσα, όμως μόλις το 6% των Ευρωπαίων τον προτιμούν. Περισσότερα για την Ευρώπη και τα τρένα της στο εικονογράφημα.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης είναι ίσως το πυκνότερο στον κόσμο όμως παραμένει πολυδιασπασμένο σε επιμέρους εθνικά δίκτυα και σε μεγάλο βαθμό οι μεταφορές κυριαρχούνται από τους παλαιούς εθνικούς οργανισμούς που ελέγχουν και το δίκτυο και τα τρένα εμποδίζοντας την είσοδο νέων «παικτών» στην αγορά.

Το τέταρτο νομοθετικό πακέτο για τους σιδηροδρόμους έχει, ακριβώς, σα στόχο να αλλάξει την εικόνα επιβάλλοντας σαφέστερο διαχωρισμό των εταιριών δικτύου από εκείνες που παρέχουν το μεταφορικό έργο καθώς και να ανοίξει το δρόμο για την είσοδο νέων εταιριών στις εθνικές αγορές. Τα σχέδια αυτά εξετάζει αυτή την περίοδο το ΕΚ εν όψει των ψηφοφοριών για την έγκρισή τους. Πρόβλεψη υπάρχει όμως και για το τροχαίο υλικό που θα μπορεί στο εξής να πιστοποιείται μια μόνο φορά σε  πανευρωπαϊκό επίπεδο χωρίς την υποχρέωση εκ νέου πιστοποίησης για κάθε χώρα στην οποία εξάγεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.