Καταπολέμηση της βίας που συνδέεται με το φύλο


© Viktor Kuryan – Fotolia

Στις 6 Δεκεμβρίου, το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα σχετικά με την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. 

 Το Συμβούλιο της Ευρώπης τόνισε ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να καταδικαστεί διότι αποτελεί παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και δεν δικαιολογείται λόγω παραδόσεων ή θρησκείας. Στα συμπεράσματα σημειώνεται επίσης ότι «η βία κατά των γυναικών πλήττει το σύνολο της κοινωνίας και αποτελεί εμπόδιο για την ενεργό συμμετοχή των γυναικών στο κοινωνικό γίγνεσθαι».

Υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να καταδικαστεί κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών ως παραβίαση της πλήρους απόλαυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους των γυναικών. Τονίστηκε εξάλλου ότι η καταπολέμηση και η εξάλειψη αυτής της μορφής βίας απαιτούν συντονισμένες πολιτικές σε όλα τα κατάλληλα επίπεδα, όπως και μια συνολική προσέγγιση.

Ένας από τους τομείς προτεραιότητας που περιλαμβάνονται στη στρατηγική της Επιτροπής για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών τιτλοφορείται «Αξιοπρέπεια, ακεραιότητα και τερματισμός της βίας που συνδέεται με το φύλο». Το Συμβούλιο συμφώνησε την προτεραιότητα αυτή και την περιέλαβε, στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για την ισότητα των φύλων (2011-2020).

Περισσότερες πληροφορίες:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.