Ηλεκτρονική Επιτροπή (e-Commission) 2012-2015 Παροχή ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τον χρήστη


See on Scoop.itΗ Πληροφορική σήμερα…

Στις 4 και 5 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 800 ειδικοί σε θέματα πληροφορικής και διευθυντικά στελέχη από θεσμικά όργανα και οργανισμούς της ΕΕ θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη 2012 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ΤΠΕ, συμβάλλοντας στη θεμελίωση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού των διοικήσεων της ΕΕ του 21ου αιώνα.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κινητές ΤΠΕ και άλλα επιτεύγματα του 21ου αιώνα προσφέρουν στις διοικήσεις της ΕΕ δυνατότητες και εργαλεία που δεν θα μπορούσαν να τα διανοηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι των προηγούμενων γενεών. Οι νέες τάσεις στον τομέα της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με την υψηλή εξοικείωση των κοινωνιών στις ΤΠ σε ολόκληρη την Ένωση, έχουν τεράστιο αντίκτυπο, τόσο στις προσδοκίες των πολιτών όσο και στις απαιτήσεις έναντι των διοικήσεων.

Στη διάσκεψη θα αναλυθούν οι εξελίξεις αυτές και θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία της ευρωπαϊκής δημόσιας διοίκησης. Στελέχη από κορυφαίες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, όπως Ikea και GlaxoSmithKline, θα εξηγήσουν πως έχουν επωφεληθεί από τις μαζικές αλλαγές που οι ΤΠ επιφέρουν στον κόσμο της εργασίας, και θα περιγράψουν ορισμένα καινοτόμα μέτρα ΤΠ τα οποία έχουν εισαγάγει.

Ειδικότερα, στη διάσκεψη παρουσιάζεται η νέα πρωτοβουλία της Επιτροπής με τίτλο «Ηλεκτρονική Επιτροπή (e-Commission) 2012-2015 Παροχή ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τον χρήστη». Ως μέρος της συνεισφοράς της Επιτροπής στην υλοποίηση του ψηφιακού θεματολογίου για την Ευρώπη, η πρωτοβουλία e-Commission (ηλεκτρονική Επιτροπή) έχει ως στόχο να βοηθήσει την ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων ΤΠ σε διάφορους τομείς που συνδέονται με τις ευρωπαϊκές δημόσιες διοικήσεις.

Αυτό περιλαμβάνει τη συμβολή στην εξάλειψη των εμποδίων μεταξύ των διαφόρων εθνικών δημόσιων διοικήσεων στην Ευρώπη με τη χρήση της τεχνολογίας των πληροφοριών, τη βελτίωση της διαφάνειας και της προσβασιμότητας στις πληροφορίες και τη μείωση της γραφειοκρατίας προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων. Θα αυξήσει επίσης την ασφάλεια της Επιτροπής στον τομέα της πληροφορικής και θα εξασφαλίσει τη σύγκλιση των συστημάτων ΤΠ με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών.

See on ec.europa.eu

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.