Σύνοδος κορυφής για τον πολιτισμό: EICS | Edinburgh International Culture Summit


See on Scoop.itΗ Πληροφορική σήμερα…

Η κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, θα είναι μεταξύ των βασικών ομιλητών κατά την πρώτη διεθνή σύνοδο κορυφής για τον πολιτισμό που θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο στις 13-14 Αυγούστου. Υπουργοί Πολιτισμού από όλο τον κόσμο, καθώς και καλλιτέχνες, στοχαστές και άλλοι συντελεστές του πολιτιστικού τομέα θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, που διοργανώνεται στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας στο πλαίσιο των φεστιβάλ του Εδιμβούργου, που έχουν παγκόσμια αναγνώριση. Η Επίτροπος κ. Βασιλείου θα διευθύνει συζήτηση σχετικά με το ρόλο του πολιτισμού και των τεχνών στην προώθηση του διεθνούς διαλόγου μεταξύ πολιτισμών και εθνών, καθώς και σχετικά με τη συνοπτική παρουσίαση του νέου προτεινόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος της Επιτροπής ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη των κλάδων του πολιτισμού και της δημιουργίας, που έχει τίτλο «Δημιουργική Ευρώπη».

Σε δηλώσεις της πριν από τη σύνοδο κορυφής, η Επίτροπος κ. Βασιλείου δήλωσε: «Ο πολιτισμός και οι τέχνες έχουν τη δύναμη να αλλάζουν τη ζωή του καθενός και να βοηθούν την προσέγγιση των χωρών. … Το νέο μας πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» θα βοηθήσει τους τομείς του πολιτισμού και της δημιουργίας να προσαρμοστούν στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιοποίηση, μέσω νέων επιχειρηματικών μοντέλων και νέων δεξιοτήτων. …»

Η διήμερη σύνοδος κορυφής οργανώνεται σε συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης της Σκωτίας, της κυβέρνησης του ΗΒ, του Βρετανικού Συμβουλίου και του διεθνούς φεστιβάλ του Εδιμβούργου. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε τρεις κύριους άξονες:

Ο ρόλος των τεχνών και του πολιτισμού στην εμβάθυνση και διεύρυνση της κατανόησης των σχέσεων μεταξύ των πολιτισμών και των εθνών·

Η διατήρηση της ιδιωτικής και δημόσιας υποστήριξης για τον πολιτισμό·

Μελλοντικές δεξιότητες για τους κλάδους της δημιουργίας και ο ρόλος της τεχνολογίας.

See on www.eics2012.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s