Αναδείχθηκαν οι νικητές που θα λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής…


See on Scoop.itΗ Πληροφορική σήμερα…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 23 Ιουνίου στο Ελληνοαμερικανοικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού, ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ Hellas, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.) τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. και την I.E.E.E. Greek section (student branch και τον W.R.O. World Robot Olympiad), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο διαγωνισμός αποτελεί, κάθε χρόνο, μια λαμπρή ευκαιρία να αναδειχθεί το έμψυχο δυναμικό της χώρας μας στη Ρομποτική, καλώντας ομάδες παιδιών από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο να λάβουν μέρος. Εκτός από τις κατηγορίες μαθητών υπάρχει και η κατηγορία “open” για όλους όσους θέλουν να έχουν συμμετοχή ανεξάρτητα από ηλικία και επίπεδο μόρφωσης. Το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν και φέτος, σε όλες τις κατηγορίες, πολύ υψηλό και οι επιδόσεις των παιδιών τόσο εξαιρετικές, ώστε οι νικητές αναδείχθηκαν με βάση μικρές διαφορές στο χρόνο επίτευξης των προσπαθειών. Οι νικήτριες ομάδες ετοιμάζονται πλέον να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στη Μαλαισία τον Νοέμβριο 2012.

Νικήτρια ομάδα Δημοτικού Πίκο-Απίκο
Νικήτρια ομάδα Γυμνασίου: Γυμνάσιο Πτολεμαίδας :
Νικήτρια ομάδα Λυκείου : Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών Κολλέγιο Ψυχικού
Νικήτρια ομάδα κατηγορίας Open: EERI Pinewood Θεσ/κης &Παιδαγωγικό Τμήμα Φλώρινας

Η εκπαιδευτική ρομποτική πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Οι μαθητές μπορούν να κατασκευάσουν και να επιβεβαιώσουν άμεσα τα αποτελέσματα τους ενώ παράλληλα έχουν δουλέψει συλλογικά έχοντας ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό καθώς και στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής έχουν την δυνατότητα σε Ελληνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο να έλθουν σε επαφή και να συναγωνιστούν με εκατοντάδες παιδιά από όλο τον κόσμο

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas -αστική και μη κερδοσκοπική οργάνωση- δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη των εφαρμογών που αφορούν τις φυσικές επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες και ιδιαίτερα τις εφαρμογές της Ρομποτικής στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα.

Ο WRO™ Hellas επιθυμεί να αναδείξει την Ελλάδα στο χώρο της Τεχνολογίας, αιχμή της οποίας είναι η Ρομποτική, ώστε η χώρα μας και οι νέοι να έχουν επάξια θέση στον παγκόσμιο χάρτη των τεχνολογικά αναπτυγμένων χωρών. Δεν χρειάζονται χρήματα για μεγάλες υποδομές παρά μόνο Θέληση, Όραμα και Εμπιστοσύνη στη Νέα Γενιά. Έχουμε υποχρέωση να δείξουμε στη νέα γενιά, ότι η χώρα μας διαθέτει τη θέληση και το δυναμικό να είναι παρούσα και μπορεί να αναπτυχθεί και να συγκλίνει με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες.

Πληροφορίες για την Εκπαιδευτική Ρομποτική μπορείτε να βρείτε στο site www.why.gr και www.wrohellas.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.