Εκστρατεία για περισσότερες θέσεις ασκουμένων


See on Scoop.itΠληροφορική & εκπαίδευση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε από 17/04 την εκστρατεία “We Mean Business” με σκοπό να ενθαρρύνει τις εταιρείες να προσλάβουν ασκουμένους, ώστε να ενισχυθούν οι δεξιότητες των νέων και να δοθεί ώθηση στην απασχολησιμότητα. Ταυτόχρονα, με την πρακτική άσκηση οι νέοι μπορούν να επιτύχουν την ομαλή μετάβαση από το στάδιο της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στο στάδιο της εξεύρεσης μιας πρώτης καλής θέσης εργασίας. Οι τοποθετήσεις αυτές μπορούν επίσης να αποδειχθούν προσοδοφόρες για τις επιχειρήσεις, αφού θα τους δώσουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν μελλοντικούς, δυνητικά άριστους, εργαζομένους οι οποίοι, θα μπορούσαν, με τις φρέσκες ιδέες τους, να συμβάλουν σημαντικά στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Την περίοδο 2012-2013, η Επιτροπή θα ενισχύσει οικονομικά 280 000 συνολικά τοποθετήσεις ασκουμένων, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Leonardo da Vinci και Erasmus για σπουδαστές της επαγγελματικής κατάρτισης και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τις έρευνες φαίνεται ότι λίγες εταιρείες γνωρίζουν τη δυνατότητα πρόσληψης ασκουμένου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος (έρευνα του Βελγοϊταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, 2010). Η εκστρατεία «We Mean Business» έχει σκοπό να αλλάξει την κατάσταση αυτή και να προβάλει τα οφέλη από τη δημιουργία θέσεων πρακτικής άσκησης μέσα στις επιχειρήσεις που απευθύνονται σε νέους στο διεθνές περιβάλλον.

Η εκστρατεία διαθέτει τον ειδικό ιστότοπο http://we-mean-business.europa.eu  ο οποίος περιέχει πληροφορίες και συνδέσμους σχετικά με το πώς μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη. Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στα κράτη μέλη, ειδικότερα στα εμπορικά επιμελητήρια, τους οργανισμούς περιφερειακής ανάπτυξης, τους οργανισμούς υποστήριξης των επιχειρήσεων και άλλους φορείς επιρροής της κοινής γνώμης, οι οποίοι μπορούν να αναδείξουν τα οφέλη από τη δημιουργία θέσεων ασκουμένων στις επιχειρήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s