Βραβείο Καρλομάγνου: Παράταση υποβολής αιτήσεων του Ετήσιου – Διαγωνισμού για το 2012


Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία παρατείνεται έως τις 13 Φεβρουαρίου 2012. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους υποψηφίους να λάβουν μέρος στον πέμπτο διαγωνισμό για το συγκεκριμένο βραβείο. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι απλή και άμεση.

Πρότυπα για τους νέους Ευρωπαίους

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος, το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, χορηγείται σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα μεταξύ 16 και 30 ετών. Τα βραβευμένα προγράμματα ή έργα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα. Δραστηριότητες  που έχουν σχέση με ανταλλαγές νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση είναι μεταξύ των προγραμμάτων που επιλέγονται.

Συνολικό χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ

Στα τρία έργα ή προγράμματα που θα βραβευθούν θα απονεμηθεί το χρηματικό έπαθλο των € 5.000, € 3.000, και €2.000  αντίστοιχα. Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι αντιπρόσωποι και των 27 επιλεγέντων εθνικών σχεδίων θα προσκληθούν στο Άαχεν της Γερμανίας όπου θα γίνει και η τελετή απονομής του Βραβείου στις 15 Μαΐου 2012.

2011 νικητές

Το 2011 το Europe & Me (Η Ευρώπη κι εγώ) από το Ηνωμένο Βασίλειο απέσπασε το πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία. Το Europe & Me είναι ένα επιγραμμικό περιοδικό με στοιχεία lifestyle που δημιουργήθηκε από νέους Ευρωπαίους για νέους Ευρωπαίους.  Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στο  «Balkans Beyond Borders» από την Ελλάδα το οποίο ξεκίνησε το 2009 ως διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους, ο οποίος ολοκληρώθηκε με έναν τελικό που διεξήχθη στο Βελιγράδι.

Σχετικό link

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.