9 Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης: 27 ταινίες από 27 κράτη μέλη στις κινηματογραφικές αίθουσες


Χάρη στη Eurocine 27 – μια κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δικτύου UGC – προβάλλονται 27 ταινίες από 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό και την προώθηση της πολιτισμικής πολυμορφίας στην Ευρώπη.

27 ταινίες – κωμωδίες, δραματικές ταινίες και ταινίες ειδικών κατηγοριών (genre) – προβάλλονται στις αίθουσες UGC και EUROPA CINEMAS στις Βρυξέλλες, τη Μαδρίτη, τη Βουδαπέστη, το Λουξεμβούργο και το Μιλάνο.

Παρά το γεγονός ότι ο κινηματογράφος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μερίδιο της αγοράς της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας αντιστοιχεί μόλις στο 27% των εσόδων και προέρχεται κυρίως από τις εθνικές ταινίες. Για να διασφαλιστεί η πολιτισμική πολυμορφία στην Ένωση, ο στόχος του προγράμματος MEDIA είναι, πρωτίστως, να υποστηρίξει την κυκλοφορία των ευρωπαϊκών ταινιών έξω από τη χώρα καταγωγής τους και να τους εξασφαλίσει περισσότερο χώρο στις οθόνες μας.

Η προβλεπόμενη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας στο πλαίσιο του προγράμματος MEDIA από το 2007 μέχρι το 2013 ανέρχεται σε 755 εκατομμύρια ευρώ (1,7 δισεκατομμύρια έχουν ήδη χορηγηθεί από την έναρξη του προγράμματος το 1991).

Το 50% περίπου της χρηματοδοτικής αυτής στήριξης διατίθεται στους διανομείς που προβάλλουν ταινίες οι οποίες γυρίζονται εκτός της εθνικής τους αγοράς και το 20% περίπου προορίζεται για την υλοποίηση μιας ταινίας. Ο υπολογισμός της στήριξης που διατίθεται στους διανομείς γίνεται με διάφορα κριτήρια, ένα από τα οποία είναι ο αριθμός των εισιτηρίων που καταγράφηκε σε προηγούμενες προβολές ξένων ταινιών. Η στήριξη αυτή επανεπενδύεται για την κάλυψη δαπανών από επόμενες διανομές καθώς και για την κάλυψη ενδεχόμενων κινδύνων.

Περισσότερες πληροφορίες

Πλήρες πρόγραμμα προβολής :

Το πρόγραμμα MEDIA: http://ec.europa.eu/media

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s