Σεμινάριο στον τρόπο αξιοποίησης του Moodle στην τάξη


 Η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού – CoSyLLab – του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με την εταιρία ITisART διοργανώνουν ένα σεμινάριο στον τρόπο αξιοποίησης του Moodle στην τάξη.

Εκλεκτός προσκεκλημένος είναι ο Dr Martin Dougiamas, ο δημιουργός του Moodle ο οποίος θα παρουσιάσει την τρέχουσα κατάσταση και τις μελλοντικές εξελίξεις της πλατφόρμας Moodle. O Dr Martin Dougiamas θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση του Moodle που παρέχει στους σχεδιαστές ηλεκτρονικών μαθημάτων και στους εκπαιδευτικούς νέους εύχρηστους μηχανισμούς για να αναπτύξουν δυναμικά μαθησιακά περιβάλλοντα με δυνατότητες ανοιχτής διαμόρφωσης και επέκτασης σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες τους.

Την Ημέρα του Moodle θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά, εκτός από τον Dr. Dougiamas, ειδικούς στις εκπαιδευτικές τεχνολογίες που προσφέρουν λύσεις στο Moodle για να ανταλλάξετε ιδέες, να μοιραστείτε εμπειρίες και επιτυχημένες εκπαιδευτικές πρακτικές.

 Το Moodle είναι το πιο διαδομένο σύστημα διαχείρισης μάθησης (learning management system)  ανοιχτού κώδικα. Ήδη χρησιμοποιείται από πολλούς εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη της διδακτικής διαδικασίας σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα και βαθμίδες εκπαίδευσης σε διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν τρόποι αξιοποίησης των δυνατοτήτων/εργαλείων που παρέχει το Moodle. Επίσης, θα περιγραφούν τρόποι επέκτασής των εργαλείων του Moodle. Έμφαση θα δοθεί σε συγκεκριμένα παραδείγματα και καλές πρακτικές κι όχι σε θεωρητικά θέματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Present and Future of Moodle, Dr Martin Dougiamas, founder Moodle
• Παρουσίαση παραδειγματικών σεναρίων αξιοποίησης του Moodle στην τάξη. Σ. Ρετάλης, αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά
• Μηχανισμοί επέκτασης των δυνατοτήτων του Moodle, Ι. Αράπογλου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.