Ευρώπη 2020


Η έκθεση του ΟΟΣΑ στηρίζει τους στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για την εκπαίδευση και την κατάρτιση

Η έκθεση με τίτλο Education at a Glance (Εκπαίδευση με μια ματιά) καλύπτει 35 χώρες, εκ των οποίων 21 χώρες της ΕΕ, και εξετάζει τις δαπάνες για την εκαίδευση, τη λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων και τα σχετικά αποτελέσματα.

«Η έκθεση επαυξάνει τα συμπεράσματα της ίδιας της Επιτροπής και τις κατευθύνσεις που ακολουθούμε στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», δήλωσε η αρμόδια για την εκπαίδευση επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου. «Επιβεβαιώνει την αξία – την ανάγκη θα έλεγα – της επένδυσης στην εκπαίδευση, ιδίως κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης. Οι νέοι με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο έχουν πληγεί περισσότερο, ενώ στις χώρες της ΕΕ η ανεργία των ατόμων που δεν έχουν τελειώσει το λύκειο αυξήθηκε κατά 5% περίπου μεταξύ των ετών 2008 και 2009.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή εγκαινιάζει το πρόγραμμα ‘Νεολαία σε κίνηση‘, που στοχεύει στη βελτίωση των επαγγελματικών προοπτικών των νέων και στη διασφάλιση ότι η εκπαίδευση που τους παρέχεται ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Αυτή είναι μία από τις κορυφαίες πρωτοβουλίες της στρατηγικής της ΕΕ Ευρώπη 2020 για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Για περισσότερα πατήστε εδώ ή στην εικόνα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s