Πού είναι τα ασφαλέστερα και πιο επικίνδυνα μέρη χρήσης Διαδικτύου στον κόσμο;


Για τα πλήρη στοιχεία της έρευνας της AVG κατεβάστε  το Threatmap release που έχει στοιχεία από τις ασφαλέστερες και πιο επικίνδυνες χώρες για να σερφάρετε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την έρευνα της εν λόγω εταιρίας η Σιέρα Λεόνε είχε τις λιγότερες επιθέσεις με κατά μέσο όρο ένα στους 696 χρήστες να αντιμετωπίζει μια επίθεση, ενώ στον Νίγηρα μόνο ένας στους 442 χρήστες, δέχτηκε επίθεση. Ωστόσο, οι δύο αφρικανικές χώρες έχουν χαμηλό δείκτη ευρυζωνικής διείσδυσης και γενικότερα χρήσης του Internet.

Στη μεθοδολογία η AVG ισχυρίζεται ότι εξέτασε τον αριθμό των επιθέσεων στο Internet σε όλο τον κόσμο κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2010, καθώς και τον αριθμό εγκαταστάσεων του λογισμικού της ανά χώρα. Από αυτό,  ήταν σε θέση να εργαστεί κατά μέσο όρο στις πιθανότητες των επιθέσεων σε surfers. Επίσης, οι  βαθμολογίες και η σειρά των χωρών μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου και δεν είναι σταθερή. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας δεδομένα από 100 εκατ. AVG εγκαταστάσεις σε 144 χώρες!

Μάλλον περισσότερο για διαφήμιση ακούγεται παρά για επιστημονική έρευνα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s