Λάβετε θέση στο … Παρατηρητήριο της Γης


To Eduspace είναι ένας δικτυακός τόπος της ESA για την Παρατήρηση της Γης (Earth Observation – EO) δίνοντας τη δυνατότητα στα σχολεία δευτεροβάθμιας να την εφαρμόσουν στην τάξη. Το περιεχόμενο είναι δομημένο με τα σχετικά projects βασισμένα στα στοιχεία του EO, τα οποία αναλύονται με τη βοήθεια εργαλείων και κατάλληλων οδηγιών προς τους μαθητές και για τους εκπαιδευτικούς.
EOesa Το περιεχόμενο αναπτύσσεται με τη συνεργασία ειδικών του ΕΟ και έμπειρων εκπαιδευτικών για να εξασφαλιστεί ότι τα προγράμματα είναι και επιστημονικά σωστά αλλά και σχετικά για την τάξη. Τα προγράμματα Eduspace μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διδάξουν τη μάθηση διάφορων θεματικών περιοχών όπως η ανθρωπογεωγραφία, η φυσική γεωγραφία, οι περιβαλλοντικές επιστήμες, η φυσική, η βιολογία και η πληροφορική. Πολλά προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για διαθεματική εργασία που να περιλαμβάνει δύο ή τρία θέματα.
Κάθε πρόγραμμα επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα όπως τα καιρικά συστήματα, το κλίμα και η αλλαγή κλίματος, η δυναμική των παγετώνων, η αποψίλωση δασών, ένα εθνικό πάρκο, μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς, ή μια αστική επέκταση. Υπάρχουν παραδείγματα από σχεδόν όλες τις ηπείρους. 
Ο στόχος είναι να τεθούν οι μαθητές στο κέντρο της μαθησιακής διαδικασίας, δουλεύοντας με πραγματικά στοιχεία και χρησιμοποιωντας ημι-επαγγελματικά εργαλεία, που διέπονται από την περιγραφή του προγράμματος με τις λίγο ή πολύ λεπτομερείς ασκήσεις και ερωτήσεις.

Στην τάξη, η πρόσβαση στα σχετικά δεδομένα είναι σημαντική. Το Eduspace περιέχει συλλογές στοιχείων από την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νότια Αμερική και την περιοχή των Ιμαλαΐων καλύπτοντας τα τοπία και τις περιοχές πόλεων. Σε πολλές περιπτώσεις η μελέτη μπορεί να βασιστεί σε μια σειρά εικόνων της ίδιας θέσης, για τη μελέτη των αλλαγών με την πάροδο του χρόνου. Ο κατάλογος εικόνων του Eduspace έχει την πλήρη κάλυψη της Ευρώπης. Όλοι οι χρήστες μπορούν να ψάξουν και να κατεβάσουν τις εικόνες μεγέθους 1000×1000 pixels (το οποίο θα αυξηθεί στο εγγύς μέλλον). Αυτά τα δορυφορικά στοιχεία μπορούν έπειτα να απεικονιστούν και να αναλυθούν χρησιμοποιώντας το λογισμικό LEOWorks επεξεργασίας εικόνας που αναπτύχθηκε ειδικά για το Eduspace.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s