Ο διαγωνισμός υποστηρίζει την 1η έκθεση elearning


1η Έκθεση για την Ηλεκτρονική Μάθησηe-Learning Expo: 10-11 Οκτωβρίου 2009, Αίγλη Ζαππείου. Η έκθεση e-Learning Expo είναι η πρώτη προσπάθεια στην Ελλάδα για την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης (e-Learning). Το διήμερο, 10 & 11 Οκτωβρίου 2009, στον πολύ όμορφο χώρο της Αίγλης Ζαπείου θα γίνουν ενδιαφέρουσες τεχνολογικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή μαθησιακού περιεχομένου, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης.

Εκθέτες που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης θα δώσουν το παρόν ώστε οι επισκέπτες (γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, σύμβουλοι εκπαίδευσης και κατάρτισης) να δουν από κοντά τις νέες τάσεις της χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση.

Η θεματολογία της έκθεσης είναι «Καινοτομία και Δημιουργικότητα στην Ηλεκτρονική Μάθηση» και είναι πολύ επίκαιρη αφού το 2009 είναι το Έτος Δημιουργικότητας και Καινοτομίας.

Με την έκθεση ElearningExpo ενθαρρύνουμε καινοτομικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση και δια βίου μάθηση με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των σχολικών συστημάτων και των προγραμμάτων δια βίου μάθησης της Ευρώπης καθώς και τη στήριξη των νεαρών Ευρωπαίων που επιθυμούν να προετοιμαστούν όσο πιο άρτια γίνεται για την κοινωνία και την οικονομία του μέλλοντος. Μέσω της καινοτομίας στο χώρο της επιμόρφωσης και κατάρτισης, οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και προσωπικής αυτοβελτίωσης.

Την πρώτη μέρα της έκθεσης, 10 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί μια διεθνής ημερίδα με θέμα «Innovation & Creativity in elearning» με πολύ γνωστούς προσκεκλημένους ομιλητές. Χορηγός της ημερίδας είναι το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επίσης, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, θα διοργανωθεί μία δεύτερη ημερίδα σχετικά με τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την ηλεκτρονική μάθηση. Στη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας σχετικά με:
• Σ1. Διασφάλιση ποιότητας και την πιστοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης
• Σ2. Εκπαιδευτικό λογισμικό για τη σχολική εκπαίδευση: μαθήματα από το παρελθόν – σχέδια για το μέλλον
• Σ3. Χρηματοδότηση έργων για υπηρεσίες ηλεκτρονικής μάθησης
• Σ4. e-university – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
• Σ5. Επιμόρφωση Επιμορφωτών Προγραμμάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης (Train the e-tutor)

Τέλος, στη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν παρουσιάσεις εργαλείων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης καθώς και διαδραστικού ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, όπως το skoool.gr, το Articulate, κ.ά.

Το πλήρες δελτίο τύπου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s