1η μέρα φθινοπώρου…


Ανήκετε σε αυτούς που απεχθάνονται την ευχή «καλό χειμώνα» αμέσως μετά τον 15Αύγουστο ή σε εκείνους που την εύχονται κατά κόρον; Στο βόρειο μισό του κόσμου, η 23η Σεπτεμβρίου 2009 είναι η 1η ημέρα του φθινοπώρου. Οι «καυτές» ημέρες του καλοκαιριού φαντάζουν μακριά, και κάθε ημέρα είναι πιό σύντομη από την τελευταία. Τα δέντρα θα αλλάξουν σύντομα τα λαμπερά χρώματα τους και είναι καιρός να σκεφτόμαστε ζεστές σοκολάτες και να φοράμε πιο ζεστά ρούχα πλέον τα πρωϊνά! Ενώ εκεί στο νότο, πέρα από τον ισημερινό, έχει φθάσει η άνοιξη. Ο κόσμος εκεί γεμίζει με νέα ζωή και νέες ελπίδες, και είναι καιρός να αρχίσουν τα σχέδια των θερινών ταξιδιών τους!

Ο λόγος γι αυτές τις αλλαγές έχει να κάνει με το ετήσιο ταξίδι της Γης γύρω από τον ήλιο. Όταν ο βόρειος πόλος δείχνει προς τον ήλιο, οι ακτίνες του χτυπούν το βόρειο μισό του κόσμου αμεσότερα και είναι καλοκαίρι. Αλλά όταν ο βόρειος πόλος δείχνει μακριά από τον ήλιο, το φως του κατευθύνεται στη Γη σε μια λιγότερο άμεση γωνία, διαδίδοντας τη ζεστασιά του σε μία μεγαλύτερη περιοχή, οπότε και έχουμε χειμώνα.

<img src='http://blogs.sch.gr/alouvris/files/2009/09/sun-angle.gif&#039; alt='Η διαφορά του πόση περιοχή επηρεάζεται από ευθύβολες ηλιακ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s