Κανόνες επιλεξιμότητας 2009


ΚανόνεςΔυνατότητα συμμετοχής έχουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και οι οργανισμοί που ασχολούνται με την εισαγωγή και τη χρήση ΤΠΕ στην εκπαίδευση από τις χώρες της ΕΕ, τις υποψήφιες χώρες της ΕΕ, τη Γεωργία, το Ισραήλ και την Ελβετία. Οι καταχωρήσεις πρέπει να υποβληθούν μέσω του επίσημου ιστοχώρου eLearning βραβείων μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας (23/10/09).

Διεθνής κατηγορία συνεργασίας: Από το 2009 δημιουργείται μια πρόσθετη κατηγορία επιτρέποντας σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και οργανισμούς από όλο τον κόσμο για να δώσει έμφαση στα σχολικά προγράμματα από όλη την υδρόγειο. Για αυτήν την κατηγορία, τα προγράμματα θα γίνουν αποδεκτά μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Μία συμμετοχή μπορεί να καλύψει ένα μέρος της δραστηριότητας ενός σχολείου, μια συλλογή πηγών, ένα έργο (project) ή μία δραστηριότητα. Πρέπει να έχει δημιουργηθεί ουσιαστικά μετά από την 1η Ιανουαρίου 2008. Οι καταχωρήσεις που δημιουργούνται από εκπαιδευτικούς μόνο είναι επιλέξιμες, αλλά πρέπει να συσχετιστούν με ένα σχολείο ή άλλο εκπαιδευτικό οργανισμό. Τα χρήματα των βραβείων μπορούν να μεταφερθούν μόνο στον απολογισμό του σχολείου ή του οργανισμού, τα οποία είναι επίσης αρμόδια για την εκταμίευσή του. Μια πρόσκληση στην τελετή επιβραβεύσεων αποστέλλεται στο πρόσωπο που έχει υποβάλλει μια νικηφόρο συμμετοχή. Είναι εντούτοις δυνατό να οριστεί διαφορετικός αντιπρόσωπος. Τα συνεργατικά προγράμματα μεταξύ οργανισμών είναι επιλέξιμα, αλλά πρέπει να αντιπροσωπευθούν από έναν εταίρο που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Εάν ένα έργο υποβάλλεται από περισσότερους από έναν εταίρους, αυτές οι υποβολές θα θεωρηθούν ως μια.

Εμπορικό ή δημόσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο καθώς και οι φορείς παροχής υπηρεσιών δεν είναι επιλέξιμοι, καθώς επίσης οργανισμοί που έλαβαν eLearning βραβεία τα προηγούμενα έτη. Εντούτοις, προγράμματα που έχουν κερδίσει βραβεία ή άλλες επιχορηγήσεις (π.χ. Comenius), ή έχουν ωφεληθεί από χορηγίες είναι επιλέξιμα. Τέτοιου είδους υποστήριξη πρέπει να δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής. Δεδομένου ότι η αξιολόγηση πραγματοποιείται on-line, οι καταχωρήσεις πρέπει να είναι ορατές on-line. Τα CD-rom και το έντυπο υλικό δεν είναι αποδεκτά. Η περιγραφή που ζητείται στην αίτηση εγγραφής πρέπει να είναι μια σύντομη πληροφοριακή περίληψη στα αγγλικά, γερμανικά ή γαλλικά. Η γλώσσα του προγράμματος μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε από τις επιλέξιμες γλώσσες που αναφέρονται στον 1ο κανόνα. Οι καταχωρήσεις όλων των eLearning βραβείων πρέπει να είναι διαθέσιμα on-line από τις 27 Οκτωβρίου 2009 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Εντούτοις, δεδομένου ότι οι πόροι μπορούν επίσης να προσεγγιστούν μέσω της υπηρεσίας Learning Resource Exchange EUN, ενθαρρύνουμε έντονα τις αποθηκευμένες καταχωρήσεις για μεγαλύτερη περίοδο σε κεντρικό υπολογιστή με ένα μόνιμο URL προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα εμφανιστούν σπασμένες συνδέσεις (δείτε επίσης τα νομικά και ηθικά ζητήματα).

Νομικά και ηθικά ζητήματα
Όλες οι συμμετοχές πρέπει να συμμορφωθούν με τις νομικές απαιτήσεις στη χώρα υποβολής και πρέπει να ακολουθούν τις ευρωπαϊκές συμφωνίες για τα πνευματικά δικαιώματα. Συμβουλές για ασφαλές σερφάρισμα από το saferinternet.grΠρέπει να προσαρμοστούν στις τρέχουσες συμβουλές από Insafe και ειδικότερα το saferinternet.gr στην ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών on-line. Οι σύντομες αναφορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν εάν η πηγή υποδεικνύεται σαφώς. Οι εικόνες, βίντεο, ήχοι και άλλα πολυμέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εάν έχουν παραχθεί από το σχολείο, ή εάν ο ιδιοκτήτης έχει επιτρέψει ρητά τη χρήση τους, ή εάν έχουν ληφθεί από ελεύθερες πηγές.

Οι συμμετοχές που υποβάλλονται στα e-Learning awards παραμένουν στην ιδιοκτησία του σχολείου/οργανισμού ή του εκπαιδευτικού. Κατά τη διάρκεια της καταχώρησης, θα ζητηθεί να παρέχετε άδεια Creative Commons για το περιεχόμενο του έργου σας. Οι συμμετοχές στα eLearning Awards θα δημοσιευτούν στο αντίστοιχο portal καθώς και στο portal του EUN, Learning Resource Exchange.

Οι συμμετοχές δεν πρέπει να περιέχουν δήλωση, γεγονός, πληροφορίες ή αναφορά που μπορούν να βλάψουν ή να περιθωριοποιούν οποιοδήποτε πρόσωπο ή ομάδα ανθρώπων. Οι συμμετοχές δεν πρέπει να περιέχουν δήλωση, γεγονός, πληροφορίες ή αναφορά που μπορούν να ενθαρρύνουν τη δίωξη ανθρώπων λόγω φυλής, άποψης, υπηκοότητας, φύλου, επαγγέλματος ή άλλης πειθούς, ούτε μπορούν οι συμμετοχές να ενθαρρύνουν το έγκλημα ή την παραβίαση των νόμων.

Αποκλεισμός προγράμματος
Το European Schoolnet ή οι κριτές μπορούν να αποφασίσουν να αποκλείσουν μια συμμετοχή εάν δεν έχει υποβληθεί εγκαίρως, εν μέρει ή συνολικά, ή εάν η συμμετοχή παραβαίνει οποιονδήποτε από τους κανόνες στο πλαίσιο του τμήματος «νομικά και ηθικά ζητήματα», ανωτέρω. Εάν μια συμμετοχή περιέχει υλικό που μπορεί να θεωρηθεί ότι παραβαίνει τους κανόνες, το European Schoolnet μπορεί να αποκλείσει το πρόγραμμα, να διαγράψει το υλικό που παραβιάζει τους κανόνες ή να αποσύρει ένα βραβείο που απονεμήθηκε.
Το European Schoolnet διατηρεί το δικαίωμα να αναπροσαρμόσει τους κανόνες και τα βραβεία. Η ανακοίνωση των αλλαγών θα γίνει στον ιστοχώρο των e-Learning awards.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s